-
Borniak BBDST-70 v1.4
Wędzarnia Borniak BBQ 70 litrów - BBDST-70 - stal nierdzewna WSZYSTKO W JEDNYM: PRAWDZIWE GRILLOWANIE i WĘDZENIE w jednym urządzeniu Nowe sterowanie z wbudowanym timerem - jeszcze większa łatwość obsługi i nowe możliwości
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Dostępny 1 szt. |
Waga | 27 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902114271558 |
Zamówienie telefoniczne: 661 601 643
Zostaw telefon |
Wędzarnia Borniak BBDST-700V1.4
Wędzarni i Smoker w jednym
Dzięki wędzarni Borniak uszlachetnisz swoje składniki wyjątkowym aromatem dymu. Niezależnie od tego, czy chodzi o mięso, drób, ryby czy warzywa. Wędzenie jest bardzo starą tradycją i pierwotnie było wykorzystywane do konserwacji. Bez użycia chemicznych dodatków i konserwantów wędzenie jest bardzo skuteczną metodą przechowywania – z coraz większym naciskiem na naturalną żywność i zrównoważony rozwój z absolutnym potencjałem trendu.
Ale wędzarnia Borniak potrafią jeszcze więcej! W temperaturach do 150°C doskonale nadają się także do przyrządzania dań wolnogrillowanych , np. B. Szarpana wieprzowina, łosoś, żeberka i mostek. Dzięki temu możesz łatwo i wygodnie zachwycać swoich gości pysznymi daniami z grilla - w pełni automatycznie i z gwarancją sukcesu.
Sterowanie cyfrowe
Borniak BBDST-150 V 1.4 profesjonalne wędzenie staje się dla Ciebie proste.
Dzięki prostej obsłudze, cyfrowemu sterowaniu z funkcją timera, optymalnej izolacji i automatycznej wytwornicy dymu, różnorodne specjały odniosą sukces bez żadnych problemów. Cały proces wędzenia odbywa się za naciśnięciem jednego przycisku, dzięki czemu możesz się zrelaksować i obserwować, jak wędzarnia wykonuje swoją pracę, kontrolując temperaturę, czas pracy i dym.
Najważniejsze cechy sprzętu:
- Najwyższej klasy wędzarnia i wędzarnia dla profesjonalistów, gastronomii i użytku prywatnego
- Pojemność 70 litrów na maksymalnie 6 poziomach dla maks. 10 kg wędzonej żywności
- PROSTA cyfrowa jednostka sterująca z precyzyjnym sterowaniem
- Panel sterujący TIMER do ustawiania czasów pracy elementu grzejnego i wytwornicy dymu (opcjonalnie także osuszacza)
- Opatentowana wytwornica dymu z automatycznym podawaniem zrębków drzewnych
- Do 8 godzin ciągłego wędzenia bez uzupełniania
- Element grzejny o mocy 1115 W , zapewniający stałą temperaturę do 150°C
- Skuteczna izolacja zapewniająca niskie zużycie energii
- Regulacja dymu poprzez przepustnicę w rurze kominowej
- Komora wewnętrzna i obudowa zewnętrzna wykonane ze stali nierdzewnej
- Tacki ociekowe i taca na wodę ułatwiają czyszczenie
- Możliwe jest również wędzenie na zimno (z opcjonalnie dostępnym adapterem do wędzenia na zimno i zestawem montażowym )
- Dostępna szeroka gama akcesoriów
Zastosowanie BBDST-70V1.4
Obsługa wędzarni jest dziecinnie prosta: napełnij pojemnik drewnem do wędzenia, napełnij szafkę pysznymi składnikami, zamknij drzwi, ustaw temperaturę i czas, włącz – gotowe.
Opatentowany generator dymu Borniak wykorzystuje sprężynę spiralną do transportu zrębków do komory wędzarniczej do elementu grzejnego, co gwarantuje stały, optymalny rozwój dymu przy tlącym się ogniu. Prawidłowa temperatura spalania bez powstawania płomieni skutecznie zapobiega osadzaniu się sadzy na wędzonej żywności. Generator dymu wytwarza dym o tej samej jakości aż do 8 godzin przy jednym napełnieniu. Popiół z wiórów po prostu wpada do miski z wodą i natychmiast gaśnie.
Intensywność dymu i aromat dymu można wygodnie regulować na rurze kominowej za pomocą przepustnicy z regulowanym suwakiem. W zależności od gustu i przepisu, można łatwo regulować odpowiednią ilość dymu. Tacka ociekowa pod kominem zapobiega kapaniu kondensatu dymu na wędzone produkty.
Grzałka i radiator
Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.
Temperatura
Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła.
Misa ociekowa
Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.
Ochrona
Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.
Regulacja dymu
Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.
Generator dymu
Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.
Pojemność i obciążenie
liczba poziomów | 6 |
Maksymalne obciążenie w kg | 10 |
Pojemność komory w l | 70 |
Wymiary i waga
Wymiary (szer. x wys. x gł.) | 63x100x40cm |
Waga w kg | 27 |
Waga opakowania w kg | 27 |
W dostawie znajdują się:
- Wędzarnia BORNIAK BBDS-70T BBQ Edition (wersja 1.4)
- Sterowanie cyfrowe z wyświetlaczem / timerem i pokrętłem oraz 2 przełącznikami - w tym czujnik temperatury
- 4 nóżki poziomujące do przykręcenia
- klamka
- 5 x 2-litrowe chipsy do palenia
- 1 kratka ze stali nierdzewnej do wkładu
- 5 haczyków ze stali nierdzewnej (w kształcie litery S)
- Generator dymu zasilany ślimakiem i pojemnik na zrębki drzewne
- Komin z szybrem mechanicznym
- Taca ociekowa ze szczelinami wentylacyjnymi na tłuszcze, soki i kondensat
- 2 miski na wodę ze stali nierdzewnej na resztki tłuszczu
- 2 boczne uchwyty do przenoszenia
- Ociekacz w formacie GN 1/2
- 2 x przewód zasilający ze stykiem ochronnym (1 x do ogrzewania, 1 x do wytwornicy dymu)
- 3 kadzidełka
- Instrukcja obsługi