DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 270 ZŁ!  
  • Kamień do pizzy Weber - Prostokątny

Symbol: 18414
299.00 -13% 259.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
259
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty Inpost 11.99
Kurier Inpost 20
Dostępność Dostępny
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 661 601 643

Zostaw telefon

Kamień do pizzy Weber - Prostokątny

Prostokątny kamień do pizzy Weber to niezbędne akcesorium do grilla. Ten niepozorny kamień pomoże zamienić Twój ogród w profesjonalną piekarnię! Marzy Ci się pyszna i chrupiąca pizza niczym z najlepszej restauracji? Przygotowanie pizzy z użyciem kamienia pozwala osiągnąć te cele. Pieczenie na kamieniu pozwala wydobyć niesamowity aromat i podkręcić smak pizzy oraz innych wypieków. Zalet kamienia jest jednak znacznie więcej.

Prostokątny kamień do pizzy Weber - właściwości:

● kamień do pieczenia z kordierytu charakteryzuje się szybkim nagrzewaniem oraz równomiernym rozprowadzaniem ciepła, dzięki czemu łatwiej uzyskać chrupiący, idealnie wypieczony spód pizzy lub innego dania,

● spód kamienia posiada warstwę szarej glazury, która minimalizuje ryzyko przywierania potraw. Dodatkowo przyspiesza i ułatwia proces czyszczenia kamienia,

● w komplecie znajduje się również poręczna taca wykonana ze stali nierdzewnej. Dzięki niej wygodnie przeniesiesz pizzę lub ciastka na rozgrzany kamień (na ruszt grilla),

● prostokątny kamień do pizzy pasuje do wszystkich grilli okrągłych Weber 57 cm, a także do większych grilli gazowych.

Jakie są korzyści pieczenia pizzy na kamieniu Weber?

Grill staje się multifunkcyjny

Korzystając z dodatkowych akcesoriów poszerzasz możliwości swojego grilla. To już nie tylko karkówka, grillowane warzywa czy krewetki, ale także ciastka i pizza.

Krótszy czas pieczenia

Kamień nagrzewa się równomiernie do  wysokiej temperatury, dzięki czemu w ciągu 5-8 minut jesteś w stanie osiągnąć idealnie chrupiące ciasto. Ogranicza to ryzyko przepalania ciasta, co często ma miejsce podczas używania tradycyjnej blachy.

Równomierne rozprowadzanie ciepła

Kamień nagrzewa się równomiernie na całej swojej powierzchni i dodatkowo pochłania wilgoć z ciasta.Te dwie właściwości powodują, że pizza jest jednocześnie chrupka od spodu, “nie płynie” ani nie jest przesuszona od góry.

Aromat i smak jak we włoskiej pizzerii

Pizza na rozgrzanym kamieniu niemal od razu wypełnia otoczenie aromatem prosto z Włoch a ciasto błyskawicznie zaczyna delikatnie rosnąć.

Kamień do pizzy można używać do różnych wypieków
Oprócz pizzy upieczesz na nim chleb, bułki i ciastka. Dzięki temu nie jest to gadżet wyciągany dwa razy w roku a element wyposażenia, po który sięgasz regularnie.

Dane techniczne:

● materiał: kamień  z kordierytu,

● wykończenie: glazurowany kamień,

● długość: 44 cm,

● szerokość: 30 cm,

● waga: 2,3 kg,

● w zestawie znajduje się kamień oraz taca aluminiowa,

● Producent: Weber.