DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 270 ZŁ!  
  • Węgiel drzewny Weber

Symbol: 17825
58.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty Inpost 11.99
Kurier Inpost 20
Dostępność Dostępny
Waga 5 kg

Zamówienie telefoniczne: 661 601 643

Zostaw telefon

Węgiel drzewny WEBER 5 kg

Przyrządź pyszne i aromatyczne dania z grilla, które wyróżnią się wyrazistym smakiem.

Węgiel drzewny Weber może Ci w tym pomóc! 

Powstaje on z mieszanki drewna dębowego, bukowego i grabu, dzięki czemu podczas grillowania węgiel uwalnia specyficzny, przydymiony zapach.

Wysokiej jakości węgiel drzewny Weber to całkowicie naturalny węgiel roślinny. Do jego zalet można również zaliczyć szybkie rozpalanie i długie utrzymywanie wysokiej temperatury. Jest to idealny węgiel do przygotowania potraw wymagających krótkiej obróbki termicznej. Jest też wygodny w użyciu i pozostawia minimalne ilości sadzy i popiołu. Węgiel drzewny marki Weber dostępny jest w poręcznym 5 kg opakowaniu. 

Zalety węgla drzewnego Weber:

  • 100% naturalny skład,
  • przyjazny dla środowiska,
  • szybko się rozpala - w 15 min osiąga gotowość do użycia,
  • utrzymuje temperaturę 180°C przez ok 1,5 godziny,
  • sprzedawany w woodoodpornych workach 5kg,
  • wyprodukowany w Europie,
  • jakość potwierdzona certyfikatami TÜV I DIN.

Czy węgiel drzewny jest lepszy niż brykiet?

Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Węgiel drzewny wychodzi na prowadzenie w aspektach takich jak: przyjazność dla środowiska czy szybkość rozpalania.
Dlaczego? 

Węgiel drzewny zawiera mniej dodatków chemicznych i jest wytwarzany z naturalnych materiałów, takich jak drewno. Drewno jest bardziej gęste niż brykiet, co pozwala na dłuższe utrzymanie temperatury i lepsze rozpraszanie ciepła. Węgiel drzewny może osiągnąć temperaturę powyżej 800 stopni Celsjusza, podczas gdy brykiet osiąga temperaturę około 500-600 stopni Celsjusza. Jednak warto pamiętać, że temperatura osiągana podczas grillowania zależy od wielu czynników, takich jak: ilość użytego węgla, rozmiar i rodzaj grilla oraz sposób rozpalania węgla.

W każdym razie, oba rodzaje węgla mogą zapewnić odpowiednią temperaturę do grillowania, ale węgiel drzewny zwykle oferuje nieco wyższą temperaturę niż brykiet.

Warto przed grillowaniem rozważyć czas przyrządzania potraw. W porównaniu z brykietem węgiel drzewny szybciej się spala, dlatego polecany jest szczególnie przy grillowaniu krótkotrwałym, w wysokiej temperaturze. Oczywiście jeśli zamierzamy spędzić więcej czasu podczas grillowania należy wziąć pod uwagę konieczność dokładania kolejnym kawałków węgla (brykiet może utrzymać temperaturę właściwą do grillowania nawet przez 4 godziny).

 image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia