-
Wędzarnia Fasanio FRANCO™ Premium Large
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 10.99 |
Dostępność | Dostępny 0 szt. |
Waga | 42 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 661 601 643
Zostaw telefon |
Wędzarnia FRANCO™ Premium Medium
Wędzarnia elektryczna FRANCO™ Premium została stworzona z myślą o procesie wędzarniczym, który nie wymaga ciągłego nadzoru. Wystarczy podłączyć wędzarnie do prądu, ustawić żądaną temperaturę na cyfrowym sterowniku który dopilnuje aby wewnątrz była cały czas zadana temperatura, uruchomić palenisko i już jest gotowa do wędzenia.
System Dry Faster™ Objętość komory: 210 l Wsad około: 25 kg Gabaryty: 82 x 69 x 111 cm Waga urządzenia: 60kg
Cyfrowy sterownik możliwośd ustawienia podgrzewanie komory wędzarniczej do temperatury 150°C,
co pozawala na opiekanie produktów (BBQ).
Potrójna izolacja całej komory oraz drzwi z dedykowaną uszczelką utrzymują stabilną temperaturę.
System Dry Faster™ rozprowadza powietrze po całej komorze wędzarni, zapewniając jego szybszy przepływ. Posiada regulację, którą można kontrolowad ilośd wtłaczanego powietrza do wędzarni. System ma za zadanie:
•przyspieszenie procesu osuszania wędlin przed właściwym wędzeniem
•suszenie bez dymu produktów takich jak owoce, grzyby, mięso, sery i inne
•równoczesne suszenie i wędzenie produktów, równoczesne używanie umożliwia osiągnięcie temperatury do 70°C
•schładzanie uwędzonych wędlin po zakooczonym procesie wędzenia
System odwadniający Drainer™ - odpowiedzialny za wyprowadzenie płynów skapujących z wędzonek w trakcie wędzenia na zewnątrz, do pojemnika wykonanego ze stali nierdzewnej. Ergonomiczna komora wędzarnicza pozwala na wygodę użytkowania oraz dowolne umiejscowienie wędzonych wyrobów.
Uniwersalny dymogenerator pozwala na korzystanie z dowolnie wybranych zrębków drewnianych, dzięki czemu nie jesteście Paostwo uzależnieni od jednego dostawcy.
Akcesoria - każda wędzarnia została wyposażona w dwie wyjmowane stalowe półki (np. do wędzenia ryb lub serów) oraz pięć drewnianych kołków.
Wykonanie – wędzarnie wyprodukowano z najwyższej jakości szlifowanej stali nierdzewnej, która poza eleganckim wyglądem, jest materiałem dedykowanym do wyrobów gastronomicznych.
Wyjątkowa budowa - nowatorskie umiejscowienie komina wylotu dymu z tyłu wędzarni sprawia, że jest ona znacznie lepiej zabezpieczona przed warunkami atmosferycznymi. Duża pojemność paleniska powoduje, że jeden wsad wystarczy od 2 do 4 godzin wędzenia.
Bezpieczeństwo - każde urządzenie w trakcie procesu produkcyjnego przechodzi testy bezpieczeństwa – dzięki temu mamy pewność, że oddawane w Państwa ręce wędzarnie są w pełni bezpieczne.
Do wędzarni dołączamy:
- dwie wyjmowane stalowe półki o szerokości 120 mm (np. do wędzenia ryb lub serów),
- pięć drewnianych drążków do wędzenia,
- dwie półki o szerokości 140 mm,
- jedna półka ze stali nierdzewnej o szerokości 200 mm,
- 5 kg zrębek (zrębki są losowo wybierane).
Porównanie modeli wędzarni Fasanio